Pályázat
 
Cím

Polgármesteri hivatal

4361 Nyírbogát, Hunyadi út 7.

2024. július 25. | Kristóf, Jakab névnap

Időjárás
Akadálymentesített nézet E-mail Keresés

Két napig vármegyénkben vendégeskedett Novák Katalin

2023. 04. 13.


„Kék séta az autizmussal élőkért”

„Kék séta az autizmussal élőkért” elnevezésű rendezvényt szerveztek a nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium tanárai és diákjai. A rendezvényt Novák Katalin, köztársasági elnökasszony is megtisztelte és részt vett a közös sétán, melyet Nyírbátor – Nyírbogát közötti kerékpárúton tettek meg a résztvevőkkel együtt, két gyerek kezét fogva, közölük a kislány nyírbogáti volt.A séta felhívta a figyelmet az autizmussal élő gyerekekre, hogy ők is teljes értékű tagjai társadalmunknak. A legfontosabb, hogy elfogadjuk, megértsük és támogassuk őket. A megtett táv közben a frissítő pontokon Nyírbogát Város Önkormányzatának köszönhetően volt lehetőség pihenni, beszélgetni, meleg teát szürcsölgetni és frissen sütött pékárut, sütit, almát ropogtatni. Dr. Simon Miklós, térségünk országgyűlési képviselője, valamint Román István, vármegyei főispán elnökasszonyt körbevezették az intézményben, miközben az udvaron változatos programok színesítették a rendezvényt (zenés bemelegítés, íjászkodás, arcfestés, kézműves foglalkozás, karate-bemutató).

Köztudott, hogy Novák Katalin szociálisan érzékeny, így nem kellett csalódnunk, hiszen gondolkodás nélkül elfogadta az invitálásunkat - fogalmazott képviselő úr, majd hozzátette, hogy ő maga is elkötelezett az Éltes-iskolában folyó oktatói, pedagógiai munka mellett, minden rendezvényükön ott van, és amiben tudja, támogatja is az intézményt.

Az intézmény vezetője, Szilágyi Zoltánné is nagy megtiszteltetésnek vélte elnökasszony érkezését az iskolába. Elmondta, hogy először, de nem utoljára tartanak ilyen sétát, szeretnének hagyományt teremteni ebből. Az iskola Csillagfényes Éltes Alapítvány jótékonysági célt is szolgált, szívesen vették az adományokat.