Pályázat
 

Civil Szervezetek

Nyírbogáti Polgárőr Egyesület

header kép
A Nyírbogáti Polgárőr Egyesület bűnmegelőzési, közbiztonság védelmét szolgáló pártpolitikai érdekektől mentes szervezet.

A 2011. évi CLXV. törvény, amely a Polgárőrségről és a polgárőri tevékenységről rendelkezik, lehetővé tette, hogy a közbiztonság és a közrend fenntartásában részt venni kívánó állampolgárok önkéntes társadalmi szerveződés formájában polgárőr egyesületeket hozzanak létre.

 

46 fő tagja van, akik hetente több alkalommal szolgálatban vannak. Az Egyesület vezetője: Jaczina Zsolt.

Az egyesület a következő feladatokat tűzte ki célul:

Törekedni a bűnmegelőzést szolgáló közterületi jelenlétre.

A szolgálat megkezdésekor tájékoztatni a területileg illetékes rendőri ügyeletet.

Biztosítani, hogy a közterületen észlelt illegális tevékenységekről mielőbb értesüljenek az illetékesek.

Megbízható adatokat adni az elkövetőkről és azok járműveinek esetleges adatairól.

Kiemelve kezelni az idősek, egyedül élő emberek védelmét.

Különös figyelmet fordítani a lakosság és közintézmények vagyontárgyaiknak biztonságára, lakás és üzletbetörések, a köztéri rongálások megelőzésére.

A közlekedésbiztonság elősegítése: ezzel kapcsolatban elsősorban az iskola környékén dolgozik a polgárőrség iskolakezdés idején, a közlekedés biztonságának növelése érdekében.

Fontos feladat a közösségi rendezvények biztosítása, a közösségi életterek figyelemmel kísérése. A Nyírbogáti Polgárőrség is részt vesz az önkormányzati ünnepségek és rendezvények biztosításában.

A polgárőrök a polgárőrséghez való tartozást kifejező öltözetben (mellényben, pólóban, sapkában) teljesítik feladataikat. A polgárőrök járőrözési és figyelő tevékenységet főleg az éjszakai órákban látják el.

Összességében megállapíthatjuk, hogy a közbiztonság és bűnmegelőzés érdekében szükség van  a  polgárőrök szolgálatára, a tisztességes, becsületes munkájukra.