Pályázat
 

Civil Szervezetek

Nyírbogáti Nyugdíjas Egyesület

header kép
2002. augusztusában alakult az Egyesület Nyírbogáton.

Jelenleg az egyesület létszáma: 26 fő

Az Egyesület vezetője: Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó

Az egyesület tagjai minden évben részt vesznek a Regionális Nyugdíjas találkozón, melyre versenyszerűen készülnek népdalokkal. Településünk kulturális életében aktív részt vállalnak, fellépnek a különböző rendezvényeken, nemzeti ünnepeinken, a Bogáti Forgatag Fesztiválon. Az önkormányzat intézményéivel is jó kapcsolatot ápolnak, rendszeresen ellátogatnak az Egyesített Szociális Intézménybe, az óvodába. Minden évben az Idősek Világnapján is megörvendeztetik a település szépkorú lakóit. Nyugdíjasaink  önzetlenül, időt nem sajnálva végzik dr. Rizsák Ildikó irányításával munkájukat a klubban. Ez az önzetlenség, az egymás megértése,  segítése, a bizalom építése, a hűség, az együttműködés az, amely mozgatja és előbbre viszi  a nyugdíjas egyesület életét. Köszönet érte!

Események:

  • Az egyesület tagjai január hónapban igény szerint pótszilvesztert tartanak, majd folyamatosan megemlékeztek egymás névnapjairól, ahol nagyon családias hangulatban, házi finomságok készítésével köszöntik az ünnepeltet. Az egyesület új, ízléses formaruhát készíttetett: hosszú fekete szoknyában és fehér alapon fekete apró mintás blúzban jelentek meg a március 15-i ünnepségen. Új „egyenruhájukat” Nyíradonyban csináltatták. Köszönet Bécsi Eleknének, a klub pénztárosának aki sok-sok utánajárással intézte a ruhaanyagok vásárlását és varratását. Gratulálunk az ünnepi műsorszámukhoz,  kívánjuk, hogy továbbra is jó egészségben, egyetértésben töltsék mindennapjaikat
  • Több alkalommal szerveztek már nagyon jó hangulatú kirándulás, pl.: Aggtelekre, Ópusztaszeren, a Nemzeti Emlékhelyre is , ahol mindenki  jól érezte magát.
  • Május 1-jén majálist szerveznek, volt, hogy az öregotthon lakói megvendégelték a Nyugdíjas Egyesületet.  Ízletes babgulyást és finom palacsintát fogyasztottak ebédre, majd az otthon lakói megható műsorral kedveskedtek a meghívott vendégeknek. Volt, hogy  összejöttek egy szalonna sütésre, beszélgetésre.
  • Korábban részt vettek, és nagy izgalommal utaztak Ibrányba egy versenyre, ahol a résztvevők különféle produkciókat adtak elő: énekeltek, szavaltak, drámai jelenetekben szerepeltek. A nyírbogáti nyugdíjasokat nagy öröm érte, hiszen a résztvevő 33 községből harmincegyet megelőzve,  második helyezést értek el a népdal- éneklő kategóriában.
  • Részt vettek Tiszadobon a megyei nyugdíjas találkozón is, ahol még Szolnokról is voltak meghívott vendégek. A csodálatosan szép Andrássy kastélyban került sor a találkozóra 8000 fő részvételével. Környezetvédelmi szakemberek tartottak  előadást, majd  kulturális programok zárták a nyugdíjas találkozót. Élményekkel gazdagodva tértek haza.
  • A Bogáti Forgatag rendezvényére évről-évre nagy igyekezettel és sok-sok szeretettel készültek a sikeres fellépéshez.

Az Egyesületünk nyitott, s vár minden olyan kikapcsolódni vágyó nyugdíjast, akik szeretnének részt venni a közösségi életbe, akik örömmel mozdulnak ki a kis otthonukból, akik úgy gondolják, hogy jó valahová tartozni, együtt, egymással megosztani a mindennapi gondokat, segíteni egymáson,  tapasztalatokat cserélni,  felhőtlenül örülni, dalolni. Aki szeretne részese lenni mindezeknek, az tartson velük, hogy tagja legyen a nyugdíjas egyesületnek, hisz megtapasztaljuk, hogy nagy szükségünk van Rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ŐK rendelkeznek. Arra a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket. Tudjuk, az öregkor beláthatatlanul sokféle, amely sokféle előnyt, ugyanakkor sokféle feladatot, kihívást, felelősséget is jelent már ebben a szép korban.  Ez az élet teljességének titka.

Egy bölcs mondás szerint : A világ összes anyagai között a szeretetnek van a legerősebb kötőképessége, és a legnagyobb teherbíró ereje.