Pályázat
 
Cím

Polgármesteri hivatal

4361 Nyírbogát, Hunyadi út 7.

2024. július 25. | Kristóf, Jakab névnap

Időjárás
Akadálymentesített nézet E-mail Keresés

Más szemmel Nyírbogáton

KEHOP-5.4.1-16-2016-00149 azonosítószámú, „Más Szemmel Nyírbogáton” pályázat elnyerése

A kedvezményezett neve: Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata
A projekt címe: "Más szemmel Nyírbogáton"
A szerződött támogatás összege: 4.670.000,- Ft
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. 03. 06.
A projekt azonosító száma: KEHOP- 5.4.1-16-2016-00149

Önkormányzatunk a klasszikus közigazgatási feladatok mellett régóta kiemelt figyelmet fordít az energiafogyasztás csökkentésére, a klímatudatos életmód közvetítésére, s az energia megtakarítás tekintetében is élen jár.

Programjainkat – összhangban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Energia- és klímatudatossági Szemléletformálási Cselekvési Tervvel – a lakossági szegmentációs célcsoportok sajátosságait figyelembe véve terveztük meg. A projekt során több figyelemfelhívó akciót is szervezünk. Célunk, hogy Nyírbogát lakossága megismerkedjen azokkal a teendőkkel, melyek segítik az energiatudatos életmódot, beviszik a tudatos energiahasználatot a mindennapjaikba. El kívánjuk érni, hogy a fogyasztói magatartást érintő szemléletformálás hatással legyen céljainkra. El kívánjuk érni, hogy:

 - A fogyasztókat a szükségletek folyamatos mérlegelése jellemezze.
- A fogyasztók felismerjék, hogy környezetünk állapotának megőrzése csakis közösen, az egyéni erőfeszítések együttes hozadékaként érhető el.
- Az energiafogyasztás és klímaváltozás összefüggéseit megértsék, és azt beépítsék a döntéseikbe.
- A felmerülő fogyasztói problémák megértésében, megoldásának kezelésében segítséget nyújtsunk.
- A helyi gazdasági szereplők döntéseiknél mérlegeljék a klíma és energiatudatossági szempontokat, tudatosuljon bennük, hogy az energiahatékony technológiák alkalmazása hosszútávon versenyelőnyt jelent.

A projekt tartalmának bemutatása:

 • Intézményi, települési, illetve több településen átívelő, interaktív tematikus szemléletformálási programsorozatok szervezése és lebonyolítása: Kell egy kis energia! Energiadélután az iskolában, interaktív délután az óvodában 3 alkalommal: Mesefelolvasás.
  - Települési figyelemfelhívó akciók megvalósítása: Zöld nap az energiatudatosság jegyében, villámakciók, falunaphoz kapcsolódó energetikai rendezvény.
  - Települési/intézményi szereplők energiatudatos szemléletének terjesztésében való közreműködés ösztönzése, ennek keretében: tájékoztató előadások/workshopok/fórumok szervezése és lebonyolítása a projektben érintett szereplő intézmények munkavállalói számára: töltődjünk fel energiával rendezvény.
  - A települési programsorozathoz és figyelemfelkeltő akcióhoz kapcsolódó médiakampányok megszervezése és lebonyolítása: rádióhirdetés, újság.
  - A felhívás fő céljához kapcsolódó szakirányú tanulmányi kirándulás, szakmai üzemlátogatás, szakmai tanulmányút megszervezése és lebonyolítása, azokon való részvétel támogatása: tanulmányút.
  - Térségi vagy helyi rendezvényeken energiatudatos szemléletre nevelő, kreatív, játékos foglalkozások szervezése és lebonyolítása gyermekek számára: energetikai rendezvény a fiataloknak.

 

Kiadvány az energiatudatossághoz 

Kell egy kis energia - az óvodában 

Energiaigényünk és fogyasztásunk csökkentése